مطالب علمی آموزشی کامپوزیت ها

انتخاب جداکننده قالب های فایبرگلاس

رهاسازهای قالب در پروسه تولید قطعات فایبرگلاس ؟؟؟ نحوه استفاده از رهاساز ها

اهمیت انتخاب یک رهاساز (واکس) قالب های کامپوزیتی :

در این نوشته قصد داریم به اهمیت بسیار زیاد رهاساز های قالب در پروسه تولید یک قطعه کامپوزیتی بپردازیم

اهمیت یک واکس مرغوب در پروسه تولید قطعات و قالب های فایبرگلاسی را هنگامیکه متوجه میشویم که میخواهیم قطعه را پس از تولید از قالب خارج کنیم اما قطعه به قالب چسبیده است و هر چه تلاش میکنیم قطعه ای که با زحمت فراوان تولید کرده ایم از قالب جدا نمیشود . عدم جدایش قطعه از قالب یا قالب از مستر غیر از هزینه بسیار گزافی که برای لایه ها و رزین و … صرف کرده ایم گاهی به تخریب قالب و یا مستر منجر میگردد که قابل جبران نیست . لذا توصیه ما اهتمام و تحقیق در مورد مرغوبیت واکس , میزان جدایش واکس قالب و هچنین اعمال صحیح واکس جدا کننده است.

انواع واکس های جدا کننده قالب فایبرگلاس:

دسته بندی جدا ساز های قالب بر اساس مواد اولیه تشکیل دهنده:

کلا در یک دسته بندی کلی جداکننده های قالب به دو نوع جامد و مایع تقسیم بندی میگردند.

واکس های جامد فایبرگلاس : این جداکننده ها به حالت خمیری جامد بوده و نیاز به اعمال آن با دستمال بر روی قطعه و سپس پولیش قالب می باشد . به عنوان نمونه می توان از واکس های جامد HONEY WAX , MAJESTIC NO8, QV5110 HUNSMAN , PROVALS PLUS ILKESTER ,… نام برد.

واکس های مایع که بر پایه آب و یا الکل هستند مانند PVA POLIYA , MCLUBE , و …

واکس های جدا کننده فایبرگلاس بر پایه آب , در واقع نوعی جدید از رهاساز های قالب هستند که اثرات محیط زیساتی بسیار کمی دارند و برای مصرف کننده گان بسیار کم خطرتر هستند. اعمال واکس های بر پایه آب بسیار ساده بوده و به وسیله یک دستمال بدون پرز و یا اسپری کردن بر قالب اعمال می گردند.عوامل رهاسازی قالب مبتنی بر آب شرکت مک لوب حاوی امولسیفایرهای اختصاصی، فناوری سورفکتانت و افزودنی های ضد زنگ هستند تا از عملکرد عالی رهاسازی و ویژگی های خیس شدن اطمینان حاصل کنند و همچنین از قالب ها و تجهیزات در برابر زنگ زدگی و سایش در طول زمان محافظت نمایند . در این جداکننده از پلی تترا فلوئورواتیلن یا به اختصار PTFE استفاده گردیده است

واکس های مایع بر پایه حلال مانند انواع تولیدات MARBOCOTE , QZ13 ,QZ5111 ,…

واکس های مایع بسیار راحتتر بر روی قالب اعمال میگردند و البته نیازمند زمانی طولانی تر برای خشک شدن هستند و گاها بدون نیاز به پولیش کاری قالب بعد از خشک شدن می باشند.قیمت این واکسهای مایع عموما بالاتر از واکس های جامد می باشند.

انواع واکس های جدا کننده قالب بر اساس نوع رزین مصرفی:

1- واکس های مخصوص رزین های پلی استری و وینیل استری

عمدتا واکس هایی مانند PROVAKS ILKESTER – POLIYA SV6 – TILA WAX و … که جهت جدایش قالب های فایبرگلاسی پلی استری که نوع رزین مورد مصرف در تولید قطعه پلی استر و ویا وینیل استر می باشد در این دسته قرار میگیرند . مشخصه اصلی این واکس ها مقاومت نسبت به استایرن و یا سایر حلال های موجود در رزین های استری است .

2- واکس های مخصوص رزین اپوکسی

واکس هایی با قیمت بالا , نسبتا مقاوم در برابر حرارت تولید شده در طول فرآیند تولید , جدایش عالی مانند واکس های HONEY WAX , HUNTS,MAN QV5110 , QZ13, 227CEEMARBOCOTE و …

3 – واکس مخصوص جدایش پلی اورتان ها

واکس های مخصوص پلی اورتان ها که عمدتا نیمه دایمی بوده و در فرآیند تزریق پلی اورتانها جدایش بی دردسری را تضمین میکنند .

4- واکس های قالب های سیلیکونی

عمدتا از اسپری ها و جدا کننده هایی بر پایه سیلیکون در قالب های سیلیکونی لستفاده می گردد.

نکته مهم در انتخاب واکس مناسب برای یک جدایش بی دردسر توجه به نوع کاربرد واکس می باشد . حداکثر حرارت تولید شده در تولید فرآیند تولید , نوع رزین مصرفی و قیمت قطعه نهایی سه فاکتور مهم در انتخاب برند و نوع جداکننده مصرفی است .

جهت انتخاب و خرید یک جداکننده خوب که عمل جدایش قطعه از قالب و یا قالب های فایبرگلاسی از مدل را بدون دردسر انجام دهند با ما در تاس باشید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *