رزین اپوکسی بر پایه بیسفنول آ وهاردنرهای گوناگون رزین های اپوکسی , امروزه بیشترین کاربرد را در ساخت قطعات کامپوزیتی با اولویت وزن پایین و استحکام مکانیکی بالا دارند.
رزین های اپوکسی مورد مصرف جهت ساخت کامپوزیت ها و استفاده با الیاف شیشه ,کربن , کولار و … توسط افزودنی ها و حلالهای ویژه ای اصلاح شده اند . این اصطلاحات در جهت کاهش ویسکوزیته رزین (به حدی که بتوان الیاف و پارچه ها را به راحتی خیس نمود )- افزایش مقاومت مکانیکی( مقاومت کششی , برشی و فشاری) – افزایش تحمل حرارتی( بالابردن مقدار TG) هستند.
مزایای رزین اپوکسی
رزین اپوکسی نسبت به رزین پلی استر دارای مزایای زیر میباشند:
- خصوصیات مکانیکی رزین اپوکسی نظیر استحکام کششی، مقاومت خمشی، مقاومت فشاری، مقاومت در برابر شوک، خزش و …، بیشتر از خصوصیات مشابه در رزین های پلی استری و وینیل استری میباشد
- خصوصیات مکانیکی کامپوزیت ساخته شده توسط رزین اپوکسی تا درجات حرارت حدودا ۱۰۰ درجه سلسیوس تغییر پیدا نمیکند.(TG رزین های اپوکسی با استفاده از پست کیور تا 200 درجه نیز قابل افزایش است)
- رزین اپوکسی دارای محدوهای وسیع از خواص مکانیکی و فیزیکی هستند که توسط افزودن مصالح گوناگون نظیر فیلرها و تیکسوتروپها این مقادیر بهینه و حتی بیشتر نیز میگردند.
- در فرآیند پخت رزین اپوکسی با هاردنرهای مختلف مونومرهای فرار و سمی وجود ندارد.
- رزین های اپوکسی در هنگام قالبگیری کامپوزیتی افت بسیار ناچیز طول (از نیم تا یک درصد) دارند و در هنگام پخت با هاردنر، جمع شدگی بسیار ناچیزی دارند.
- مقاومت رزین اپوکسی در مجاورت با مواد شیمیایی مهاجم و حلال های آلی بسیار عالی میباشد.
- چسبندگی رزین اپوکسی به سطوح مورد نظر بتنی و فولادی و نیز الیاف FRP بسیار عالی میباشد.
- رزین اپوکسی توانایی اشباع سازی بسیار عالی انواع مختلف الیاف FRP و تقویت کننده ها را دارند.( خاصیت WET ABILITY)
رزین اپوکسی CR83 Sika همراه هاردنر CH83-2 یکی از رزین های اپوکسی می باشد .که در فرآیند تولید قطعات کامپوزیتی به روش وکیوم اینفیوژن مورد استفاده قرار گرفته است و قطعات زیادی در داخل کشور با این رزین تولید گردیده است
ویسکوزیته بسیار پایین این رزین سبب گردیده است که در تولید قطعات بزرگ و با تعداد لایه های بالا بدون هیچ گونه نگرانی بابت خشک ماندن الیاف از آن برای پروسه وکیوم اینفیوژن استفاده گردد.
درصد ترکیب رزین CR83و هاردنر CH83-2 به صورت وزنی 30درصد است یعنی برای ۱ کیلوگرم رزین ۳۰۰ گرم هاردنر مورد نیاز می باشد.
ژل تام رزینcr83-sika و هاردنرch83-2 در حدود یک ساعت می باشد و این بدین معنا است که کامپوزیت کار زمان لازم جهت حبابگیری و تزریق رزین را داشته باشد.
رزین اپوکسی CR83 SIKA دارای سه نوع هاردنر با زمان گیرایی متفاوت است که از 60 دقیقه تا300 دقیقه ژل تایم را عرضه می کند.
این رزین به علت ویسکوزیته پایین در حدود 160 cp در روش وکیوم اینفیوژن جهت قطعات بزرگ و با تعداد لایه های بالا مورد مصرف می باشد.
پست کیور قطعاتی که با رزین cr83 تولید میگردند نتیجه ای شگفت انگیز در بر دارد به طوریکه بصورت کاملا محسوس استحکام مکانیکی قطعه بعد از پست کیور بالا میرود و به اصطلاح قطعه از حالت تردی خارج میگردد.
این رزین تنها بصورت سفارشی و در مقدار های بالاتر از ۵۰۰ کیلوگرم قابل تهیه می باشد.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.